Over ons

 

  wij verbinden vrouwen met een migratie achtergrond met de Nederlandse samenleving

Neem Contact op

Mastoora Sultani

Super Femina is in 2020 opgericht door Mastoora Sultani. In 2001 is Mastoora vanuit Afghanistan naar Nederland gevlucht. Super Femina is een vervolg op haar eerdere succes met Stichting Femina die zij eerder in 2016 heeft opgericht.

Lees verder

Meerwaarde van Femina

De meerwaarde van Femina is dat het gehele aanbod wordt uitgevoerd door voormalig vluchtelingenvrouwen, die inmiddels geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving. Uit eigen ervaring weten wij wat het is om te vluchten en wat je nodig hebt om te kunnen integreren. Vanuit die ervaring en de kennis van de veelal patriarchale cultuur waaruit de vrouwen komen, geven we trainingen waarin een brug wordt geslagen naar de Nederlandse cultuur en samenleving. We weten precies wat de vrouwen bezighoudt, hoe ze denken en hoe ze proberen vast te houden aan het oude en waarom.  Hierdoor sluiten onze activiteiten goed aan bij de belevingswereld van de deelnemers.

Bekijk de Video

Tighat vertelt waarom zij zuster is geworden

Bekijk alle videos

Trainers & Tolken

Onze trainingen, het Zusterprogramma en het Sociaal Spreekuur worden verzorgd door vrouwen die ooit zelf als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen. We hebben dezelfde achtergrond, zijn allemaal afkomstig uit een cultuur waarbij de man dominant is en de vrouw een ondergeschikte rol speelt. Wij kennen de cultuur van de vrouwen, wij spreken de taal én we hebben het zelf allemaal eens meegemaakt.

Doordat we al wonen, werken en leven in Nederland kennen we de Nederlandse situatie prima. Wij weten dus tegen welke problemen de vrouwen aanlopen en hoe ze de problemen kunnen oplossen en wij zijn er sterk uitgekomen. Vaak is dat een openbaring voor veel vrouwen.

vrouwen geholpen

projecten afgerond

zusters opgeleid

jaren