Vrouwen kracht

 

Dit programma is bedoelt voor vrouwen die terug moeten keren naar het land van herkomst

Over vrouwen kracht

In de training Vrouwenkracht bespreken we thema’s die vrouwen sterker en zelfbewuster maken en praten we over hoe om te gaan met de stress en andere gevoelens in het AZC.

In de programma vrouwenkracht geven we de vrouwen hoop, geen hoop op een status, maar hoop dat je in je thuisland iets kunt betekenen, een nieuwe start kunt maken.

In de training laten we ze zien dat ze hun kracht kunnen gebruiken om een nieuwe start te maken in het land van herkomst. We maken ze bewust dat ze het hier nieuw verworven gedachtegoed en de kracht van vrouwen kunnen verspreiden en de levensomstandigheden in hun eigen land kunnen verbeteren. Hierdoor krijgen ze hoop en wordt het accepteren van de terugkeer groter.

Bedoeld voor vrouwen:

  • met een verblijfsvergunning maar wachtend op een huis.
  • nog geen status hebben of geen kans op een status. Op een positieve manier bereiden we de vrouwen voor op (mogelijke) terugkeer naar en op een (nieuw) leven in het land van herkomst.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wij denken graag met je mee en bieden hulp bij het orienterende process.

Neem contact op

Inhoud & Traject

Naast het geven van veel informatie, maken we tijdens deze training ook onderwerpen bespreekbaar die in de cultuur van de deelneemsters niet altijd bespreekbaar zijn. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: de Nederlandse Grondwet, huiselijk geweld, zwangerschap en anticonceptie, gelijke rechten voor man en vrouw, onderwijs, opvoeden van kinderen in Nederland.

Het basisprogramma kan in overleg met de opdrachtgever op bepaalde onderdelen worden aangepast, bijvoorbeeld aan de specifieke situatie binnen de gemeente van de opdrachtgever.

Vraag een offerte aan